divendres, 11 de març de 2016

1r-Aula Oberta: la sangAvui a la tarda ens ha visitat la mare de l’Aina, la Mariló, per explicar-nos coses molt interessants de la sang que no sabíem perquè a coneixement del medi hem estudiat el cos humà. Ella és professora de nens grans i sap moltes coses de la sang.
Ens ha dit que la sang es fabrica a dintre els ossos, que són tous com una esponja, i després es reparteix per tot el cos gràcies a la venes. També ens ha portat mostres de sang per veure com les cèl.lules que pesen més van a baix, i que la resta està format per aigua i els aliments que nosaltres mengem.

Ens ha explicat que dins de la sang tenim glòbuls vermells que transporten l’oxigen per tot el cos; els  glòbuls blancs que ens protegeixen de malalties i les plaquetes que tapen les feries amb crostes.


Després amb els microscopis que tenim a l'escola hem pogut veure els glòbuls blancs i vermells de mostres que ella ens havia dut.Els alumnes i els mestres de 1r li volem donar les gràcies a la Mariló per la seva col·laboració.