dijous, 3 de maig del 2018

SETMANA CULTURAL 2018


Del 23 al 27 d'abril les classes dels CASTELLERS, GEGANTERS, DIABLES i BASTONERS vam celebrar la SETMANA CULTURAL 2018.


Vam començar la setmana amb la festa del Patró de Catalunya, SANT JORDI. Vam veure la representació de la Llegenda de Sant Jordi que van fer els alumnes de 5è, vam anar a passejar per la Vila, vam visitar la parada de llibres i després de mirar uns quants, vam comprar dos llibres per a cada classe.  A la tarda vam fer unes galetes de Sant Jordi amb fondants molt maques i molt bones.

Del dimecres al divendres vam treballar les festes culturals dels noms de les nostres classes. Vam fer 4 grups on estavem barrejats companys de les 4 classes del cicle,   i a més de fer activitats de cada tema en cadascuna de les classes, vam tenir la sort de viure les festes directament.
El dimecres ens van visitar una Bastoners de Martorell, que ens van ensenyar a fer balls de bastons i ens van fer uns balls molt macos.

El dijous van venir els Diables de Martorell, que després d'explicar-nos moltes coses de com hem d'anar a un correfoc i tots els estris i vestits dels Diables, van cremar unes carretilles al pati del Progrés.

El divendres al matí va venir amb el pare de la Mariona Sabe el Sr. Melilla, que va ser Cap de Colla d'una de les colles castelleres més important del món, els Castellers de Vilafranca. El Melilla ens va ensenyar a muntar les pinyes de diferents castells i després, al gimnàs tots vam fer un pilar de dos pujant sobre el pare de la Mariona, l'Adrià i el Ton.

A la tarda, per acabar la Setmana Cultural vam anar a visitar l'Espai de la Festa que hi ha a la Caserna, al costat del Pont del Diable. Allà ens esperaven uns quants Geganters de Martorell, entre els que havia el Pau Cetó company nostre de 5è. El Cap de Colla ens va explicar coses dels Gegants de Martorell i va contestar totes les preguntes que li vam fer. Després els Geganters van treure el Diable i la Velleta i acompanyats dels grallers, van fer ballar els gegants. També van treure dos gegantons, l'Escuat i l'Oliva que vam ballar alguns de nosaltres. A més del Pau, entre els geganters també havia el Ton i entre els grallers la Laia.

El divendres, com que era la diada de la Patrona de Catalunya, que és la Mare de Déu de Montserrat, ho vam celebrar tota l'escola menjant xocolata amb melindros.

Vam viure una Setmana Cultural Fantàstica on vam aprendre moltes coses de la nostra festa i la nostra cultura i ens ho vam passar molt i molt bé.